spotlight

TIFF 2015: Incep inscrierile pentru Let’s Go Digital!


20/04/2015

 
Festivalul International de film Transilvania (TIFF), in colaborare cu Asociatia Culturala Control N, incepe inscrierile pentru cea de-a 13-a editie a atelierului de film Let’s Go Digital!, pana in 15 mai.
Unul dintre evenimentele de traditie ale festivalului, LGD-ul se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, din toata tara, pasionati de film, fotografie, editare video.
 
Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgand intensiv toate etapele realizarii unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatura profesionala, indrumati de profesionisti din cinematografia romaneasca si vor putea sa ia parte la evenimentele festivalului.
 
     15 participanti, alesi pe baza unei preselectii facuta de echipa de traineri care va sustine atelierul la Cluj, vor lucra in echipe de cate 3, pornind de la o tema data. Lor li se vor alatura 3 seniori, fosti participanti Let’s Go Digital, care vor avea rolul de a-i indruma pe incepatori si de a realiza un film de "making of" al atelierului. Filmele rezultate vor fi proiectate in ultima seara in fata publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat in cadrul Let’s Go Digital! 2015. Scurtmetrajul castigator va fi premiat in cadrul unei gale de inchidere a Atelierului.
 
     Lansat in 2005 in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, atelierul Let’s Go Digital! a devenit un adevarat laborator de creatie cinematografica dedicat tinerilor pasionati de film. Multi dintre fostii participanti ai LGD-ului au devenit profesionisti in domeniu, au absolvit facultati de profil si au inceput sa fie extremi de activi ca cineasti.
 
Editia cu numarul 13 a Let's Go Digital! este organizata de Festivalul International de Film Transilvania, in parteneriat cu Asociatia Culturala Control N, si va avea loc la Cluj-Napoca, intre 29 mai - 7 iunie 2015.
 
Festivalul International de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie 2015) este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia pentru Film si Cultura Urbana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

spotlight