spotlight

“Transformers: Exterminarea”, un film de bifat in aceasta vara


24/06/2014

Dupa un “Transformers” (2007) simplu, apoi asezonat cu ceva razbunare – “Transformers: Revenge of the Fallen” (2009) si “Transformers: Dark of the Moon” (2011) – o incursiune in “partea intunecata a fortei”, am ajuns in final la exterminare: “Transformers: Age of Extinction” (2014)! Greu de spus ce va urma…

Istoria transformerilor a inceput cu niste jucarii japoneze, Diaclone, aparute in 1980, care au invadat apoi toata lumea in 1984 sub numele de Transformers. Nu sunt decat niste roboti care se transforma in masini, dar succesul care l-au avut in randul tinerilor (si nu numai!) a fost unul de amploare. De la aceste jucarii s-a trecut la un comic-book marca Marvel, un serial TV, doua jocuri, un film de animatie si primul “Transformers”, regizat de Michael Bay.

Cel putin in cazul lungmetrajelor, combinatia este perfecta: roboti, masini, un baiat si o fata si multa actiune pentru a impiedica o apocalipsa intotdeauna iminenta. Adica reteta ideala, daca iti iese si bine la copt, a unui film pentru baieti.

Pentru prima data, Shia LaBeouf nu va mai fi in centrul actiunii, lasandu-i locul lui Mark Wahlberg. Si tot pentru prima data cuplul fata-baiat nu va mai fi animat decat de o iubire parinteasca, pentru ca Mark Wahlberg nu face echipa cu iubita ci cu fiica.

Povestea incepe undeva printr-un fund de America, unde un mecanic, Cade Yeager, da peste o darapanatura de camion, vai de viata lui, care scartaie din toate balamalele. Omu’ il aduce acasa, isi sufleca manecile si se apuca de reparat. Cea mai mare greseala din viata lui pasnica de pana acum!

 

Mioara Tronaru

 

spotlight